FCG: Podcastin suunnittelu ja juontaminen

Julkinen johtaja - kuvituskuva

Tilanne ja tarve

Finnish Consulting Group halusi tuoda yhteiskunnalliseen johtamiskeskusteluun julkisen sektorin näkökulmia tilanteessa, jossa sote-uudistus on käynnissä ja hyvinvointialueet ovat aloittamassa toimintaansa. Lisäksi johtajuudesta ja johtamisesta keskustellaan paljon, mutta yleinen työelämäpuhe keskittyy yritysmaailmaan. Julkisen sektorin johtamisesta ei juuri puhuta, vaikka monet julkisen sektorin haasteista liittyvät johtamiseen. FCG:llä tunnistettiin, että sillä olisi mahdollisuus ottaa ajatusjohtajan rooli julkisen sektorin johtamista koskevassa keskustelussa.

Ratkaisu

Julkinen johtaja -podcast. Podcastin tavoitteeksi otettiin käyttökelpoisten, konkreettisten ajatusten ja työkalujen tarjoaminen julkisen sektorin johtamisen tason nostamiseksi ja johtajien työn tueksi. Kahdeksan jaksoa sisältävässä podcast-sarjassa keskusteltiin erityisesti kuntasektorin johtamisen haasteista ja kompleksisuudesta, mutta myös onnistumisista ja suurista mahdollisuuksista vaikuttaa tärkeisiin yhteiskunnallisiin kehityssuuntiin, kuten ihmisten terveyteen, koulutukseen ja hyvinvointiin. Vieraiksi kutsuttiin alansa huippuja, kuten Pirkanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola, Vantaan entinen kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Helsingin kaupungin ensimmäinen pormestari Jan Vapaavuori ja FCG:n johtava neuvonantaja, pitkän linjan kuntavaikuttaja Eero Laesterä.

Miia Savaspuro toimi podcastin suunnittelijana, käsikirjoittajana ja juontajana. Julkinen johtaja -podcast julkaistiin syksyllä 2023 ja sen tuotti Suomen Podcastmedia.

Kuuntele Julkinen johtaja -podcastia Spotifyssa

Kiinnostaako podcasthommat? Ota yhteyttä niin jutellaan!

+358405005109